Wonderlijk en waardevol

Voor kinderen
Wie mag jou een kus of een knuffel geven? Wat zijn de verschillen tussen het lichaam van een jongen en van een meisje? En wil jij later trouwen?
 
In het kleurrijke boek Wonderlijk en waardevol lees je over alles wat je als jongen of als meisje kunt voelen of meemaken, nu en als je groter wordt. Het gaat over je lichaam, je gevoel, je vrienden en je familie. Je leest wat verkering en trouwen betekent en wat vrijen is. Hoe baby’s groeien in de buik van hun moeder en hoe ze geboren worden. Het gaat over bloot, over seksualiteit, over stop zeggen, over geheimen en over hulp vragen als je dat nodig hebt.
 
Dit boek is geschreven voor alle kinderen: jongens en meiden van alle achtergronden, uit alle soorten gezinnen en met alle soorten gevoelens. Want ieder kind is wonderlijk gemaakt en waardevol. Jij ook!
 
Je kunt het boek van voor tot achter lezen of alle hoofdstukken door elkaar. Je kunt het steeds weer pakken om iets op te zoeken of om gewoon verder te lezen.

Voor volwassenen
Dit vrolijke kijk-, lees- en doeboek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het daagt kinderen uit om na te denken over hun eigen lichaam en gevoel. Kinderen kunnen het zelfstandig bekijken of samen met een volwassene. Dan kunnen ze er gelijk over doorpraten.
 
Het boek wil kinderen op een positieve en informatieve manier toerusten rond de thema’s relaties, seksualiteit en weerbaarheid. Het is geschreven vanuit christelijk perspectief: ieder kind is waardevol en door God geschapen. Ieder mens is het waard om gekend, geliefd en beschermd te worden.

Cover Wonderlijk en waardevol


Bekijk hier een preview van Wonderlijk en waardevol

Over de auteur
Gezinspedagoog Elly van der Gouwe-Dingemanse is getrouwd en moeder van twee jongens en twee meiden. Ze werkt bij Driestar educatief als adviseur seksuele vorming en als docent bij de opleiding hbo pedagogiek.  Elly heeft als auteur en projectleider praktische hulpmiddelen voor relationele en seksuele vorming ontwikkeld voor allerlei doelgroepen, onder de naam Wonderlijk gemaakt.
 
Dit boek is een uitgave van uitgeverij De Banier en Driestar educatief. Je kunt het boek hier bestellen.

Leestip: bij 'Nieuws' is een aantal artikelen en recensies over Wonderlijk en waardevol te lezen.

Vragen?

P.M. (Elly) van der Gouwe
Adviseur seksuele vorming & projectleider Wonderlijk gemaakt
Contact
is a product of:

Contact

Questions? Contact us.
© 2024 Wonderfully Made  - Disclaimer - Website created by Vanderperk Groep